Dit is waarom je Horseshoe Bend wil bezoeken, de mooiste rivier van West-Amerika (2024)

Horseshoe Bend in Arizona is misschien wel het mooiste stuk rivier van West-Amerika. Niet zozeer het wandelen langs de rivier of het varen over de watermassa is imponerend, vooral het uitzicht op Horseshoe Bend is schitterend. Je vindt Horseshoe Bend in de staat Arizona, dichtbij het plaatsje Page en de welbekende Antelope Canyon. Als je een roadtrip maakt in West-Amerika wil je dit stukje natuur echt niet missen:

Waar wil je meer over lezen?

Dit wil je allemaal weten over Horseshoe Bend

→ Handig: Vliegticket-deals naar Los Angeles
→ Tip: Boek je complete Amerika reis via Tui

Dit is waarom je Horseshoe Bend wil bezoeken, de mooiste rivier van West-Amerika (1)

Dit is waarom je Horseshoe Bend wil bezoeken, de mooiste rivier van West-Amerika (2)

Dit is waarom je Horseshoe Bend wil bezoeken, de mooiste rivier van West-Amerika (3)

Horseshoe Bend trail & map

Eigenlijk is de trail naar Horseshoe Bend vanaf de weg helemaal niet zo lang. Je moet wel even een korte wandeling maken voor je bij het viewpoint bent, maar de lengte valt enorm mee. Vanaf de parkeerplaats loop je er namelijk in ongeveer 15 minuten al naartoe en vervolgens kun je bij het viewpoint het uitzicht van verschillende kanten bekijken. In 2017 is men ook begonnen om het pad nog duidelijker te maken, dus grote kans dat je het tegenwoordig helemaal snel vindt. Een kaart heb je dus ook niet per se nodig. Enige dat wel grappig is, is dat je het uitzichtpunt niet meteen opvalt als je er naartoe loopt. Op het eerste gezicht lijkt het net een grote open vlakte en hoe dichter je bij het viewpoint komt, hoe meer je op valt dat er meters diep een intens mooie rivier stroomt. En dat de rivier diep ligt, besef je je nog meer als je hoort dat sommige rotswanden zo’n 300 meter hoog zijn. Bizar toch! De parkeerplaats van Horseshoe Bend ligt trouwens vrijwel direct langs Highway 89, dus die is redelijk makkelijk te vinden.

Dit is waarom je Horseshoe Bend wil bezoeken, de mooiste rivier van West-Amerika (4)

Dit is waarom je Horseshoe Bend wil bezoeken, de mooiste rivier van West-Amerika (5)

Dit is waarom je Horseshoe Bend wil bezoeken, de mooiste rivier van West-Amerika (6) Dit is waarom je Horseshoe Bend wil bezoeken, de mooiste rivier van West-Amerika (7) Dit is waarom je Horseshoe Bend wil bezoeken, de mooiste rivier van West-Amerika (8)

De beste Horseshoe Bend foto’s maak je tijdens sunset of direct na het middaguur

Overdag kun je al hele vette foto’s maken van Horseshoe Bend maar tijdens sunset, het gouden uurtje, komt het landschap helemaal tot leven. De kleuren zijn normaal al diep rood en oranje van kleur, maar tijdens zonsondergang valt er een nog mooiere gloed overheen. Het water van de rivier is diep groen, dus die twee kleuren contrasteren fantastisch met elkaar. Neem trouwens wel een groothoeklens mee als je Horseshoe Bend gaat fotograferen, want de kans is groot dat je het uitzicht er anders niet helemaal op krijgt! Vlak na het middaguur is ook een goed moment om te fotograferen, omdat je dan geen last hebt van schaduwen, de zon staat dan goed hoog.

Waarom heeft de rivier bij Horseshoe Bend eigenlijk de vorm van een hoefijzer?

De reden dat de rivier in de vorm van een hoefijzer is gaan lopen heeft eigenlijk simpelweg te maken met dat die route de weg van de minste weerstand was. De natuur heeft zichzelf in bochten gewrongen en deze route bepaald. De rivier heeft trouwens de naam de Colorado River en bevindt zich in het Navajo Territory waar ook Antelope Canyon bij hoort. Niet veel verder van Horseshoebend vind je nog meer water, zo kun je naar Lake Powell en de wereldberoemde Hoover Dam.

Bezoek Lake Powell & Antelope in de omgeving van Horseshoe Bend

In de omgeving van Horseshoe Bend vind je ook het meer Lake Powell en het adembenemende Antelope Canyon. Vooral Antelope Canyon wil je niet overslaan als je eenmaal in dit deel van West-Amerika bent. Je gaat niet gauw zulke mooie rotsen tegenkomen die zulke prachtige vormen hebben. Vooral de Lower Antelope Canyon is onze favoriet en een echte aanrader. Trek voor zowel Antelope en Horseshoe Bend voldoende tijd uit en slaap bijvoorbeeld een nachtje of twee in Page.

Plan je reis naar Horseshoe Bend

Horseshoe Bend is een must visit wanneer je een roadtrip door West-Amerika maakt. Zo’n reis staat hoog op de bucketlist van menig reiziger en wij begrijpen heel goed waarom. Ben je toegekomen aan het plannen van zo’n reis, dan kun je dat op verschillende manieren doen.

→ Lees ook: De perfecte roadtrip door Zuidwest-Amerika

Complete reizen

Het makkelijkste is om een compete reis te boeken via een reisorganisatie. Vaak is dat inclusief vluchten, vervoer, verblijf en een al uitgestippelde route. Zo kom je zeker weten langs de hoogtepunten van dit deel van de VS. We delen er een paar:

Met de camper

Bovenstaande reizen zijn met de auto, overnachten doe je afwisselend op een camping of in een hotel. Lijkt het je vooral heel tof om met een camper door de VS te reizen? Dan is er volop keuze! Boek bijvoorbeeld deze 22-daagse camperreis door Zuidwest-Amerika via ANWB of stel zelf je reis samen met Travelhome.

→ Ook interessant is relocation: dé manier om een goedkope camperreis in Amerika te maken!

Zelf samenstellen

Heb je langer de tijd, ga je graag van de gebaande paden of stel je graag zelf je eigen reis samen? Dat kan ook!

Goede reis!

Meer lezen over mooie plekken als Horseshoe Bend?

Maak een roadtrip door West-AmerikaSlaap in de boomhut uit je wildste dromenOntdek de hipster hotspots van de USA: PortlandWat te doen in Yellowstone? En hoe plan je het best je rondreis? Check de tips!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Noord-Amerika

Dit is waarom je Horseshoe Bend wil bezoeken, de mooiste rivier van West-Amerika (2024)

FAQs

Dit is waarom je Horseshoe Bend wil bezoeken, de mooiste rivier van West-Amerika? ›

Dit is waarom je Horseshoe Bend wil bezoeken, de mooiste rivier van West-Amerika. Horseshoe Bend in Arizona is misschien wel het mooiste stuk rivier van West-Amerika. Niet zozeer het wandelen langs de rivier of het varen over de watermassa is imponerend, vooral het uitzicht op Horseshoe Bend is schitterend.

Kun je Horseshoe Bend zelf bezoeken? ›

Horseshoe Bend

Het water zoekt de weg van de minste weerstand, en omdat dat vaak niet de kortste weg is ontstaan er bochten in de rivier. Deze gigantische bocht ligt een paar kilometer op Highway 89 ten zuiden van Page en kun je bezoeken.

Hoe is de Horseshoe Bend ontstaan? ›

De Horseshoe Bend ligt aan de Colorado Rivier op het Colorado Plateau. Toen de rivier een weg door de rotsen zocht, werd de weg van de minste weerstand gevonden en werd een bocht van 270 graden gecreëerd.

Wat kost Horseshoe Bend? ›

De Horseshoe Bend ligt 4,5 uur rijden van Las Vegas en 2,5 uur van de Grand Canyon South Rim. Wat kost het bezoeken van de Horseshoe Bend? Het bezoeken van het uitkijkpunt bij de Horseshoe Bend is gratis. Wel betaal je voor het parkeren van je voertuig, 10 dollar voor een auto en 5 dollar voor een motor.

Hoe lang lopen Horseshoe Bend? ›

De parkeerplaats van Horseshoe Bend ligt langs Highway 89 en vanaf daar is het nog een aardig stukje wandelen naar het uitzichtpunt. De Horseshoe Bend Hiking Trail is een wandelpad van ongeveer 2,5 kilometer lang (heen en terug) en doorkruist een roestbruin niemandsland.

Kun jij naar de Horseshoe Bend rijden? ›

Kun je naar Horseshoe Bend rijden? Absoluut . Met een beetje voorbereiding en een korte wandeling kun je getuige zijn van de adembenemende schoonheid van dit natuurwonder. Maar waarom zou u zich beperken tot één bestemming als u aan onze tweedaagse Grand Canyon en Antelope Canyon Tour kunt beginnen?

Moet je een tour boeken om Horseshoe Bend te zien? ›

Nee, er is geen gids nodig om Horseshoe Bend te bezoeken . Voor het nabijgelegen Antelope Canyon is het echter verplicht om je aan te melden bij een gids.

Wat gebeurde er bij de Horseshoe Bend? ›

De Slag om Horseshoe Bend, die op 27 maart 1814 werd uitgevochten , maakte effectief een einde aan het verzet van Creek tegen de Amerikaanse opmars naar het zuidoosten, waardoor het Mississippi-territorium werd opengesteld voor pioniersvestigingen .

Hoe diep is het water bij Horseshoe Bend? ›

In de loop van de tijd sneden de rivieren door de opgetilde lagen zandsteen. Hier bij Horseshoe Bend creëerde de Colorado River een ongeveer 1.000 ft (305 m) diepe, 270º hoefijzervormige bocht in Glen Canyon.

Heeft Horseshoe Bend een bezoekerscentrum? ›

Horseshoe Bend National Military Park Visitor Centre biedt geen reserveringen aan via Recreation.gov. Bekijk de gebiedsdetails hieronder voor meer informatie over het bezoeken van deze locatie. Geniet van uw bezoek!

Wat is de beste reistijd om Horseshoe Bend te bezoeken? ›

Horseshoe Bend is het hele jaar door geopend van zonsopgang tot zonsondergang, met de beste tijd om te bezoeken in de herfst tussen eind september en begin november . Op de officiële website van de stad Page staat dat de drukste tijden van de dag tussen 9.00 - 11.00 uur en 16.30 - 18.30 uur zijn.

Moet ik entree betalen voor Horseshoe Bend? ›

Er is slechts een korte veiligheidsleuning bij het uitkijkpunt en de rest van de kloof is volledig open, dus zorg ervoor dat u de controle over uw hond niet verliest. Vanwege een vreemde formaliteit is een bezoek aan Horseshoe Bend gratis, maar u zult uiteindelijk toch $ 10 entree moeten betalen.

Zijn er toiletten bij Horseshoe Bend? ›

Parkeren bij Horseshoe Bend

De badkamers bevinden zich aan de zuidkant van de parkeerplaats .

Hoe moeilijk is de Horseshoe Bend-wandeling? ›

Ga op dit 2,4 km lange heen-en-weer-pad in de buurt van Page, Arizona. Over het algemeen beschouwd als een gemakkelijke route , duurt het gemiddeld 34 minuten om te voltooien.

Hoe lang is de Horseshoe Bend-wandeling? ›

Wandelen. De wandeling naar het uitkijkpunt is 1,5 mijl (2,4 km) heen en terug over een verhard pad. Het pad is toegankelijk volgens de regelgeving van de Architectural Barriers Act. Er zijn twee schaduwstructuren langs de lengte van het pad, maar niet bij het uitkijkpunt.

Hoe lang duurt een rondleiding door Horseshoe Bend? ›

De wandeling van de auto naar het uitkijkpunt duurt ongeveer 10-15 minuten en kan op de terugweg tot 20 minuten duren. Het mooie aan Horseshoe Bend is dat je niet veel tijd nodig hebt om het te bezoeken. Verwacht dat je er in totaal ongeveer een uur doorbrengt, inclusief tijd doorbrengen bij het uitkijkpunt om van het uitzicht te genieten.

Kan je Antelope Canyon bezoeken zonder gids? ›

Antelope Canyon tour & tickets

Als je naar de Antelope Canyons wilt zul je een ticket moeten kopen en een tour moeten doen. Je kan de kloven namelijk alleen in met een gids. Dit komt omdat het natuurgebied ligt op het grondgebied van de Navajo Indianen.

Hoe ver uit elkaar liggen Horseshoe Bend en Antelope Canyon? ›

Slechts 7 mijl van Horseshoe Bend

Ontdek waarom Antelope Canyon een van de meest gefotografeerde slotcanyons ter wereld is geworden. Bekend om hun ongelooflijke rotsformaties, kleuren en lichten, er staat iets prachtigs op je te wachten, welke kloof je ook kiest.

Maakt Horseshoe Bend deel uit van de Grand Canyon? ›

Maakt Horseshoe Bend deel uit van de Grand Canyon? Hoewel Horseshoe Bend geen deel uitmaakt van het Nationaal Park, maakt het deel uit van hetzelfde natuurlijke ravijnsysteem dat de Colorado-rivier heeft gecreëerd . Het gebied ligt stroomopwaarts van het Grand Canyon National Park.

Top Articles
Wvusd Calendar
4DX & D-Box Movie Theaters List: Where To Watch in the US
Jimmy Johns Delivery Hours
Retail Space For Rent Craigslist
D&C Newspaper Obituaries
The Canterville Ghost Showtimes Near Northwoods Cinema 10
The Blind Showtimes Near Merchants Walk Cinemas
Craigslist Furniture By Owner Dallas
Julia Is A Doctor Who Treats Patients
Peanut Oil Can Be Part Of A Healthy Diet — But Only If It's Used This Way
Regal Cinema Ticket Prices
When His Eyes Opened Chapter 2981
Chlamydia - Chlamydia - MSD Manual Profi-Ausgabe
Carly Carrigan Family Feud Instagram - Carly Carrigan Home Facebook : The best gifs for carly family feud.
Ratchet And Clank Tools Of Destruction Rpcs3 Freeze
Hood County Buy Sell And Trade
Cavender’s 50th Anniversary: How the Cavender Family Built — and Continues to Grow — a Western Wear Empire Using Common Sense values
Nicolas Alexander Portobanco
Kahoot Spamming Bots
I-80 New Jersey Traffic and Road Conditions
Zmanim 10977
Urgent Care Near Flamingo Crossings Village
Itsfunnydude11 Wisconsin Volleyball Team : Itsfunnydude11 Twitter, Itsfunnydude11 Reddit – Know About It ! - Opensquares
Nickelodeon Home Media
Louisiana Physical Therapy Jurisprudence Exam Answers
Wolf Of Wallstreet 123 Movies
Camwhor*s Bypass 2022
Craigslist Columbia Sc Com
Unblocked Games 66E
Myhr North Memorial
Western Lake Erie - Lake Erie and Lake Ontario
Persona 5 R Fusion Calculator
What Is The Solution To The Equation Below Mc010-1.Jpg
The "Minus Sign (−)" Symbol in Mathematics
Sodexo North Portal
Dumb Money Showtimes Near Cinemark Century Mountain View 16
Sherwin Williams Buttercream
Edo Miller Funeral Home Obituaries Brunswick Ga
Directions To 401 East Chestnut Street Louisville Kentucky
Connie Mason - Book Series In Order
Shiny Flowers Belinda
Locate Td Bank Near Me
Mazda 6 GG/GG1; GY/GY1 2.3 MPS Test : MPSDriver
Saryn Prime Build 2023
Florida-Texas A&M: What You Need to Know - Florida Gators
Barber Gym Quantico Hours
Make Monday Better: Dive Into These Hilarious Monday Memes!
When His Eyes Opened Chapter 2694: Release Date, Spoilers & Where To Read? - OtakuKart
26200 E 64Th Ave
Wiley Rein Vault
Perolamartinezts
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 5995

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.